Home » Projecten / Fotoalbum / Impressies » Bomen snoeien en rooien Nederland 2015

Bomen snoeien en rooien Nederland 2015

verwijderen boomkap, boomstronk, boom rooien

Snoeien van bomen door geheel Nederland.

Hoveniersbedrijf A. van Spelde is een bedrijf met veel ervaring en kennis op het gebied van het snoeien van bomen. Indien u hiernaar op zoek bent, bent u bij ons op het juiste adres. Wij hebben veel ervaring; niet alleen binnen onze eigen provincie Noord-Brabant, maar wij hebben ook veel werkzaamheden verricht in bijvoorbeeld de provincies Zuid-Holland, Gelderland en Utrecht. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wij hebben zowel de vakkennis, de ervaring en het materiaal in huis om bomen goed te snoeien en te onderhouden. 

Het snoeien van bomen is soms noodzakelijk.  

Er zijn verschillende manieren om bomen te snoeien

1  Begeleidsnoei

Deze snoeimethode begeleidsnoei gebeurt in de jeugdfase van de bomen.  We snoeien dan de takken die schuren (tegen elkaar aan groeien), takken die schuin door de kroon groeien en snoeien dubbele toppen en we verwijderen dood hout.   

2 Opkronen

Het opkronen van bomen gebeurt bij bomen die al wat groter zijn en die bijvoorbeeld het wegverkeer hinderen, takken die tegen de gevel aankomen of simpelweg in de weg hangen  Met het opkronen van de boom halen we de onderste laag takken weg.  Zo komt er vaak ook meer licht in de tuin of onder de boom. Wij zorgen altijd voor een zo klein mogelijke snoeiwond en raken ook niet de takkraan. Wij snoeien derhalve niet vlak tegen de stam, maar er een klein stukje vanaf. Dit is de juiste wijze van het opkronen.

3 Toppen van bomen

Het toppen van bomen is eigenlijk wat anders dan snoeien, maar zo kan de boom vaak toch nog blijven staan. Als men overgaat op het toppen van de bomen is eigenlijk de standplaats verkeerd. De boom wordt te groot en geeft veel overlast en daarom wordt de top of de helft van de boom weggehaald.  Natuurlijk is een belangrijke vraag of dit kwaad kan voor de boom. Sommige bomen kunnen er slecht tegen, andere weer beter. Indien men geen afstand wil doen van de boom en de overlast wil beperken, is dit vaak een goede oplossing. Bij het toppen van de boom wordt eerst gekeken om welk soort boom het gaat en dan zullen wij in overleg bepalen hoe ver de top er uitgehaald wordt.  Zo kan de boom toch nog een tijdje blijven staan.

4  Vormsnoei

Vormsnoeien is het doelmatig een boom te dwingen in een bepaalde vorm te groeien. Een aantal voorbeelden hiervan zijn dakplanten, leilindes, knotlindes et cetera.

5 Kandalaberen

Kandalaberen van bomen is alle takken en top afsnoeien tot circa 1 à 2 meter van de stam. Hier zal de boom weer op uitlopen. De boom is dan in elke geval weer een stuk kleiner.  Ook hier geldt dat sommige bomen deze snoeimethode goed verdragen en andere boomsoorten weer minder. Door onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij u hier prima in adviseren.

5 Knotten van bomen

Het knotten van bomen gebeurt vaak bij wilgensoorten. Knotten is niets anders dan op een bepaalde hoogte de stam afzagen, waar de boom vervolgens weer uitloopt.  

Wat kunnen wij voor u betekenen ?  

Advies hoe bomen te snoeien of de tuin waar de bomen in staan. 

Snoeien van de boom en/of het kappen rooien van de boom.

Afvoeren van de takken.

Stronken verwijderen.

Hoe gaan we te werk?

Klimmend met de touwen in de boom.

Snoeien met een stokzaag of ladder.

Snoeien van bomen met een hoogwerker.

Snoeien van bomen met een verreiker met zaagkop.

Waar kunt u van op aan?

Vakmensen met verstand van zaken door middel van een groenopleiding.

Service. 

Snoeien kan per uur of tegen een vaste vergoeding. 

Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak.

info@avanspeldehoveniers.nl 

mobiel nummer 0650483765   0135113782

Offerte aanvragen klik dan hier 

Foto's

pergola met witte en blauwe druif, tegls terras 30*30 met er tussen gebakken keiformaat graszoden gelegd op vlakke ondergrond in Tilburg Eindhoven Breda Vught Den Bosch hovenier tuinplan beplantingsplan verhoogd terras 25 cm met traptrede van gebakken klinkers  keiformaat op de achtergrond wilgenschermen tegen inkijk buren hovenier Tilburg Breda Gilze Rijen Ulvenhout Den Bosch Vught kantsteen graskant. op de foto grote esdoorn juiste wijze snoeien hoe doe je dat groen gras klimop Tilburg Eindhoven Breda Vught Den Bosch groene planten border het gehele jaar door aantrekkelijk door juiste plantkeuze laat u beplantingsplan maken. spelde hovenier Udenhout Breda Waalijk Tilburg Den Bosch Eindhoven Vught
Werkzaamheden:
Snoeiwerk
Recensie:
Deel deze pagina:
Project: het knotten van van wilgenbomen die een windsingel vormen bij een boerderij
occasion
Bekijk dit project
Overzicht projecten
Beoordelingen van een klant:

Beste Antoon van Spelde, Namens mijn ouders wilde ik u even bedanken voor het snoeien van de bomen op ons erf. Zij zullen u zeker aanbevelen bij anderen. Bij deze stuur ik u wat foto's die u kan gebruiken voor uw site. Nogmaals bedankt. Groeten, Britt van Roosmalen dochter van Marja en Hans van Roosmalen Beste a van spelde hoveniers, U heeft een beoordeling ontvangen bij uw advertentie in de groep Diensten en Vakmensen op Marktplaats. Op 29 nov. '12 is door j.l.vroosmalen het volgende over u geschreven: Bomen Rooien aan de Oude Grintweg in Oirschot Gisteren heeft Antoon een 15 tal doorgeschoten wilgen bij ons gerooid. Prima afspraken vooraf en klus netjes volgens de afspraken uitgevoerd. De bomen stonden dicht bij onze stal en huis, toch heeft Antoon ze zo laten vallen dat er niets beschadigd is. Binnen een uur of 4 waren alle bomen om en alles netjes opgeruimd (tot en met de kleintjes takjes toe). We merken nu al hoeveel meer zonlicht we hebben op het erf en hoeven niet meer bang te zijn voor vallende takken, bij storm. Antoon, geweldig bedankt, wij zijn erg tevreden. Hans en Marja

Bekijk project

Bekijk alle recencies

Bel mij terug aub

Tel: