Home » Projecten / Fotoalbum / Impressies » Bomen snoeien en rooien Nederland 2015

Bomen snoeien en rooien Nederland 2015

verwijderen boomkap, boomstronk, boom rooien

Snoeien van bomen door geheel Nederland.

Hoveniersbedrijf A. van Spelde is een bedrijf met veel ervaring en kennis op het gebied van het snoeien van bomen. Indien u hiernaar op zoek bent, bent u bij ons op het juiste adres. Wij hebben veel ervaring; niet alleen binnen onze eigen provincie Noord-Brabant, maar wij hebben ook veel werkzaamheden verricht in bijvoorbeeld de provincies Zuid-Holland, Gelderland en Utrecht. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wij hebben zowel de vakkennis, de ervaring en het materiaal in huis om bomen goed te snoeien en te onderhouden. 

Het snoeien van bomen is soms noodzakelijk.  

Er zijn verschillende manieren om bomen te snoeien

1  Begeleidsnoei

Deze snoeimethode begeleidsnoei gebeurt in de jeugdfase van de bomen.  We snoeien dan de takken die schuren (tegen elkaar aan groeien), takken die schuin door de kroon groeien en snoeien dubbele toppen en we verwijderen dood hout.   

2 Opkronen

Het opkronen van bomen gebeurt bij bomen die al wat groter zijn en die bijvoorbeeld het wegverkeer hinderen, takken die tegen de gevel aankomen of simpelweg in de weg hangen  Met het opkronen van de boom halen we de onderste laag takken weg.  Zo komt er vaak ook meer licht in de tuin of onder de boom. Wij zorgen altijd voor een zo klein mogelijke snoeiwond en raken ook niet de takkraan. Wij snoeien derhalve niet vlak tegen de stam, maar er een klein stukje vanaf. Dit is de juiste wijze van het opkronen.

3 Toppen van bomen

Het toppen van bomen is eigenlijk wat anders dan snoeien, maar zo kan de boom vaak toch nog blijven staan. Als men overgaat op het toppen van de bomen is eigenlijk de standplaats verkeerd. De boom wordt te groot en geeft veel overlast en daarom wordt de top of de helft van de boom weggehaald.  Natuurlijk is een belangrijke vraag of dit kwaad kan voor de boom. Sommige bomen kunnen er slecht tegen, andere weer beter. Indien men geen afstand wil doen van de boom en de overlast wil beperken, is dit vaak een goede oplossing. Bij het toppen van de boom wordt eerst gekeken om welk soort boom het gaat en dan zullen wij in overleg bepalen hoe ver de top er uitgehaald wordt.  Zo kan de boom toch nog een tijdje blijven staan.

4  Vormsnoei

Vormsnoeien is het doelmatig een boom te dwingen in een bepaalde vorm te groeien. Een aantal voorbeelden hiervan zijn dakplanten, leilindes, knotlindes et cetera.

5 Kandalaberen

Kandalaberen van bomen is alle takken en top afsnoeien tot circa 1 à 2 meter van de stam. Hier zal de boom weer op uitlopen. De boom is dan in elke geval weer een stuk kleiner.  Ook hier geldt dat sommige bomen deze snoeimethode goed verdragen en andere boomsoorten weer minder. Door onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij u hier prima in adviseren.

5 Knotten van bomen

Het knotten van bomen gebeurt vaak bij wilgensoorten. Knotten is niets anders dan op een bepaalde hoogte de stam afzagen, waar de boom vervolgens weer uitloopt.  

Wat kunnen wij voor u betekenen ?  

Advies hoe bomen te snoeien of de tuin waar de bomen in staan. 

Snoeien van de boom en/of het kappen rooien van de boom.

Afvoeren van de takken.

Stronken verwijderen.

Hoe gaan we te werk?

Klimmend met de touwen in de boom.

Snoeien met een stokzaag of ladder.

Snoeien van bomen met een hoogwerker.

Snoeien van bomen met een verreiker met zaagkop.

Waar kunt u van op aan?

Vakmensen met verstand van zaken door middel van een groenopleiding.

Service. 

Snoeien kan per uur of tegen een vaste vergoeding. 

Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak.

info@avanspeldehoveniers.nl 

mobiel nummer 0650483765   0135113782

Offerte aanvragen klik dan hier 

Foto's

pergola met witte en blauwe druif, tegls terras 30*30 met er tussen gebakken keiformaat graszoden gelegd op vlakke ondergrond in Tilburg Eindhoven Breda Vught Den Bosch hovenier tuinplan beplantingsplan verhoogd terras 25 cm met traptrede van gebakken klinkers  keiformaat op de achtergrond wilgenschermen tegen inkijk buren hovenier Tilburg Breda Gilze Rijen Ulvenhout Den Bosch Vught kantsteen graskant. op de foto grote esdoorn juiste wijze snoeien hoe doe je dat groen gras klimop Tilburg Eindhoven Breda Vught Den Bosch groene planten border het gehele jaar door aantrekkelijk door juiste plantkeuze laat u beplantingsplan maken. spelde hovenier Udenhout Breda Waalijk Tilburg Den Bosch Eindhoven Vught
Werkzaamheden:
Snoeiwerk
Recensie:
Antoon,sorry voor de late beoordeling maar bij deze.,
Goede ervaring gehad met deze hovenier,personeel vriendelijk,kundig en werken goed door.
Een aanrader voor iedereen die nog iets in de tuin moet/wil veranderen
Positief beoordeeld
Deel deze pagina:
Project: verwijderen en opruimen berken boom uit een achtertuin in udenhout
occasion
Bekijk dit project
Overzicht projecten
Beoordelingen van een klant:

Met dank aan Antoon, Johan, Juri, Chris, Mitchell voor de geweldige tuin. In 2012 besloten wij de tuin eens flink aan te pakken om deze meer onderhoudsvriendelijk te maken. Op internet vonden we hoveniers bedrijf Van Spelde uit Udenhout, welke goede referenties had. Een nieuwe tuin aanleggen doe je niet vaak en je laat een paar bedrijven komen om meer thuis te geraken wat de mogelijkheden zijn, hoe wordt meegedacht en hoe deze idee├źn worden uitgewerkt. Antoon was de eerste keus omdat hij precies begreep wat we wilden, snel reageerde, met een mooi ontwerp kwam van een strakke tuin die paste bij ons huis en een prijs offreerde die acceptabel was. Er waren verschillende elementen in de tuin die vakmanschap vereiste zoals het ruimen van de oude tuin, het uitzetten van de nieuwe tuin volgens het ontwerp, het aanleggen van de vijvers, de bestrating, verschillende soorten metselwerk en uiteindelijk de beplanting. Half februari in 2013 werd het werk aangevangen en in weer en wind werd er hard gewerkt om de tuin steeds meer vorm te geven. Door het slechte weer moest het werk enige tijd worden stilgelegd omdat nieuw metselwerk geen vorst verdraagt. Het was in die periode meer winter dan lente, het team van Antoon zorgde ervoor dat de vertraging beperkt bleef en was druk bezig ook al waren de temperaturen vaak meer geschikt om binnen te zitten bij de verwarming dan buiten te werken. Ik heb bewondering voor het enthousiasme waarmee gewerkt werd, nooit gehoord dat er gezeurd werd dat het te koud was. Ook heb ik nooit gemerkt dat het werk werd afgeraffeld, snel verdienen ten koste van de kwaliteit. Er werd doorgewerkt en hard, toch heeft het tot Pasen geduurd voordat de tuin kon worden opgeleverd. Eind mei werden de laatste puntjes op de zgn i gezet. Ik moet zeggen het resultaat is naar volle tevredenheid. We genieten nu van een geweldige tuin die aan al onze wensen voldoet. Een woord van dank is op zijn plaats voor het geweldige en professionele team van Antoon welke zonder uitzondering hebben bijgedragen aan een prachtige tuin waar wij nog lang van zullen genieten. Met vriendelijke groet, Ben Corstiaans

Bekijk project

Bekijk alle recencies

Bel mij terug aub

Tel: